Пређи на садржај

Пређи на садржај

КАКО СЕ КОРИСТЕ ВАШИ ПРИЛОЗИ

Сателитски канал Јеховиних сведока сеже даље од интернета

Сателитски канал Јеховиних сведока сеже даље од интернета

1. АПРИЛ 2021.

 Сваког месеца једва чекамо да на нашем сајту у делу JW Broadcasting изађу нове емисије и видео-садржаји. Међутим, многа наша браћа и сестре у Африци не могу пратити ове програме преко интернета. Зашто?

 Добар део Африке нема приступ интернету. А чак и тамо где га има, често је спор или веома скуп. На пример, покрајински надгледник на Мадагаскару једном је у неком интернет кафеу преузео нашу месечну емисију. То га је коштало скоро 15 евра, што је више него што неки зараде за недељу дана.

 Упркос свим тим проблемима, милиони људи у Африци сада могу пратити JW Broadcasting иако немају интернет. Како?

 Од 2017. године, онима који живе у супсахарској Африци JW Broadcasting је доступан преко једног сателитског ТВ канала. Тај канал се бесплатно емитује 24 сата дневно, 7 дана у недељи, на 16 језика.

Браћа у Мозамбику подешавају сателитску антену на својој дворани (2018)

 Јеховини сведоци плаћају услуге емитовања програма преко једног сателита који покрива отприлике 35 земаља у супсахарској Африци. Те услуге коштају нешто више од 10 000 евра месечно. Повремено се плаћа и пренос уживо на једном другом каналу. Тако хиљаде људи могу пратити конгресе или посебне програме који се одржавају када представник главног седишта посети неку подружницу.

Чланови групе за градњу у Малавију гледају програм на нашем сателитском каналу (2018)

 Многи, укључујући и оне који нису Јеховини сведоци, могу гледати овај сателитски програм код куће. Међутим, приличан број наше браће не може себи приуштити опрему која је потребна за праћење овог сателитског канала. Зато је у више од 3 670 наших дворана постављена опрема за пријем сателитског сигнала, тако да наша браћа и сестре тамо могу гледати наш програм. Целокупна опрема, заједно са испоруком, кошта отприлике 60 евра ако у дворани већ постоји телевизор или пројектор. Ако их нема, неопходна опрема кошта и до 450 евра.

 Наша браћа и сестре су веома захвална за овај канал. Један старешина из Камеруна каже: „То је нашој породици као мана усред пустиње.“ Један брат из Нигерије који се зове Одебоди каже: „Наша породица три пута недељно гледа овај канал. Деца се увек томе радују. Чак траже да пребацимо на тај канал и у другим приликама.“ Роза из Нигерије каже: „Срећна сам што сада уместо вести стално гледам наш канал. Док сам гледала вести, само сам се нервирала и дизала себи притисак. Али наш програм ме увек охрабри и орасположи. Сада је то мој омиљени канал. То је заиста велики благослов од Јехове.“

Једна породица у Малавију гледа програм за децу на нашем сателитском каналу

 Један покрајински надгледник у Мозамбику каже да Дворане Краљевства у његовој покрајини имају опрему за пријем сателитског сигнала. Браћа у тим скупштинама долазе на састанак чак и више од сат времена раније да би гледали наш програм преко сателита.

Објавитељи из једне скупштине у Етиопији окупили су се да би гледали месечну емисију преко сателита (2018)

 Током међународног конгреса који је 2019. године одржан у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици, преко овог канала су на девет других локација преношени главни говори, укључујући и говоре које је држао члан Водећег тела. Брат Спумелеле, из Одељења за аудио и видео пренос у подружници у Јужноафричкој Републици, каже: „Раније смо говоре преносили преко интернета, а за то је потребна стабилна интернет конекција и то пуно кошта. Али наш сателитски канал је јефтинији и поузданији.“

 Захваљујући вашим великодушним прилозима за наше међународне активности, многа наша браћа и сестре у Африци могу гледати JW Broadcasting преко сателита. Веома смо захвални за ваше великодушне прилоге које на различите начине дајете путем странице donate.dan124.com.