Пређи на садржај

6. ЈУН 2019.
ВЕНЕЦУЕЛА

Најновије вести из Венецуеле: Духовно активни упркос проблемима

Најновије вести из Венецуеле: Духовно активни упркос проблемима

У Венецуели и даље влада социјална и економска криза. Због несташице и високих цена, веома је тешко набавити храну, воду, гориво и лекове. Честе рестрикције струје додатно погоршавају ситуацију, јер фрижидери не раде, па се храна не може дуго чувати. Криминал представља још један од великих проблема.

Упркос овим тешким условима, преко 136500 објавитеља наставља да ревно учествује у служби. На пример, у јануару 2019. објавитељи су, иако их има око 7000 мање него прошле године, у служби провели 90000 сати више. У априлу 2019. вођено је више од 195600 библијских курсева. Има више од 30000сталних пионира. Током акције позивања људи на Спомен-свечаност, било је 20400 помоћних пионира. Труд који су уложили несумњиво је допринео томе да скоро 471000 особа присуствује Спомен-свечаности, што је скоро три пута више од броја објавитеља у Венецуели. Осим тога, има много присутних на скупштинским састанцима. Један од разлога је тај што браћа и даље преносе библијску поруку онима који траже право решење за своје проблеме.

Подружница у Венецуели и даље организује пружање хуманитарне помоћи како би браћа могла да добију неопходне намирнице. Сваког месеца, уз помоћ оближњих подружница и великодушних прилога широм света, подружница у Венецуели подели стотине тона хране у 1595 скупштина, у којима има око 75000 објавитеља.

Наша браћа у Венецуели се суочавају с многим потешкоћама, али нас храбри када видимо да и даље радосно служе Јехови (Авакум 3:17, 18).