Пређи на садржај

16. ЈАНУАР 2020.
УЈЕДИЊЕНО КРАЉЕВСТВО

Британска бетелска породица сели се у свој нови дом у Челмсфорду

Британска бетелска породица сели се у свој нови дом у Челмсфорду

У среду, 1. јануара 2020, британска бетелска породица почела је да се сели у новоизграђене објекте надомак Челмсфорда, у Есексу. До почетка марта, сви стални чланови ове бетелске породице живеће и радиће на овој новој локацији.

Британска подружница се од 1959. све до сада налазила у Мил Хилу, у Лондону. Међутим, како је у овој земљи проповедање све више напредовало и бивало све више посла у подружници, тако су браћа почела да користе још неке објекте који су били раштркани по разним крајевима Лондона. То је значило и више посла у одржавању свих тих објеката, а и више времена проведеног у путу за браћу и сестре која су тамо радила. Неко време се у овој подружници налазила и штампарија, која је на врхунцу своје производње обезбеђивала публикације за више од десет процената свеукупне производње наше литературе широм света. У марту 2018, након 92 године рада, ове штампарске машине су продате. a

Браћа и сестре који су радили на овом пројекту изражавају добродошлицу члановима бетелске породице који су почели да се селе 1. јануара 2020.

Изградња нових објеката за британску подружницу трајала је пет година. Одсада ће сви послови моћи да се обављају на једном месту и тако ће се средства којима браћа располажу ефикасније користити. Ту се налазе две производне хале, зграда с канцеларијама и шест стамбених зграда у које може да се смести преко 400 људи. Један вишенаменски објекат ће се по потреби користити као дворана за састанке, трпезарија или простор за разна дешавања.

Британска подружница тренутно надгледа активности Сведока на неколико подручја, међу којима су Гернзи, Ирска, Малта, Острво Ман, Фолкландска острва и Џерзи. Ова подружница ће се преоријентисати на производњу аудио и видео садржаја, као и дигиталних публикација. Она ће и даље надгледати духовне активности више од 150000 објавитеља који служе у преко 1800 скупштина.

Овај Бетел ће моћи да се обиђе тек од 6. априла 2020. Посетиоци могу да планирају да обиђу и изложбу која ће се бавити историјом библијских превода на подручју Велике Британије и Ирске, као и изложбу која се бави улогом Бетела у Јеховиној организацији која стално напредује.

Брат Стивен Харди, члан британског Одбора подружнице, учествовао је у овом пројекту од почетка. Осећања многе браће и сестара који су радили на овом пројекту он је изразио следећим речима: „Јехова је подстакао много браће и сестара, како одавде тако и из иностранства, да спремно дођу и раде на изградњи ових објеката. Резултати су надмашили сва наша очекивања. Све је то прославило Јехову“ (Ефешанима 3:20).

a Штампане публикације за потребе британске подружнице сада обезбеђује подружница за Средњу Европу, која се налази у Селтерсу, у Немачкој.

 

Поглед из ваздуха на нове објекте британске подружнице са бујном вегетацијом

Сестра слаже литературу намењену посетиоцима

Бетелски сарадници на састанку у једној од нових сала

Браћа и сестре на ручку у сали која ће се користити и као трпезарија и у друге сврхе

Саобраћајни знак на ком пише „Пут Краљевства“, који се налази на уласку на бетелски посед