Пређи на садржај

Пређи на садржај

Веб-сајт JW.ORG

Како погледати видео-садржаје на веб-сајту JW.ORG

Како погледати видео-садржаје на веб-сајту JW.ORG

Све наше видео-садржаје можете гледати кад год то вама одговара. Изаберите да ли ћете гледати само један садржај или све садржаје из неке категорије или колекције. Репродукцију видео-садржаја можете зауставити, вратити или убрзати.

 Тражење и гледање видео-садржаја

Идите на БИБЛИОТЕКА > ВИДЕОТЕКА да бисте видели све доступне видео-садржаје, укључујући и оне који су снимљени у нашем студију JW Broadcasting.

Изаберите категорију.

Унутар сваке категорије приказани су наслови колекција. Да бисте видели више видео-садржаја из неке колекције, померите клизач улево или удесно или кликните на Прикажи све.

Видео-садржаје можете погледати или поделити с другима на неки од следећих начина:

  • Ово је иконица Покрени. Кликните на њу ако желите да покренете видео-садржај.

  • Ово је иконица Преузми. Кликните на њу ако желите да сачувате видео-садржај на свом рачунару или мобилном уређају. (Напомена: Неки мобилни уређаји захтевају још неке апликације да бисте могли да преузмете датотеку. Ако на свом мобилном уређају имате инсталирану апликацију JW Library, препоручујемо да њу користите за преузимање видео-садржаја које можете гледати и када немате приступ интернету.)

  • Ово је иконица Подели. Помоћу ње некоме можете послати линк за одређени видео-садржај. Више детаља о томе можете пронаћи у чланку „Како поделити линк за чланак, видео или публикацију“.

  • Ово је иконица Језици. Ако неки видео-садржај желите да погледате на другом језику, изаберите жељени језик у падајућем менију Језици, који се налази поред наслова видео-садржаја.

 Репродуковање свих садржаја из одређене категорије или колекције

Ово је иконица Пусти насумично. Кликните на њу ако желите да насумично погледате све видео-садржаје из неке категорије.

Све видео-садржаје из исте колекције можете погледати на два начина:

  • Ово је иконица Покрени све. Она се налази поред наслова сваке колекције и омогућава вам да погледате све видео-садржаје из те колекције и то оним редом којим су приказани на страници.

  • Ово је иконица Пусти насумично. Она се налази поред наслова сваке колекције и омогућава вам да насумично погледате све видео-садржаје из те колекције.

Напомена: Репродуковање ће се зауставити након што буду приказани сви видео-садржаји из неке категорије или колекције.

 Команде за репродукцију видео-садржаја

Док гледате неки видео-садржај, можете користите следеће команде:

  • Ово је иконица за приказ видео-садржаја преко целог екрана. Кликните на њу ако желите такав приказ. Ако више не желите приказ преко целог екрана, поново кликните на ту иконицу.

  • Ово је иконица Пауза. Кликните на њу ако желите да паузирате репродукцију видео-садржаја.

  • Ово је иконица Покрени. Кликните на њу ако желите да наставите са гледањем видео-садржаја који сте зауставили.

  • Ако желите да се вратите на неки део видео-садржаја или да неки део прескочите, померите овај кружић на клизачу.

  • Ово је иконица за јачину звука. Кликните на њу и повуците клизач на жељену јачину звука. На мобилним уређајима можете користите и дугме за звук.

 Мењање поставки

Ово је иконица Поставке. Кликните на њу и одаберите жељену резолуцију. (Напомена: Ову опцију не подржавају сви интернет претраживачи.)

Шта значе ови бројеви? Већи број означава бољи квалитет видео-записа и захтева бржу интернет везу. Изаберите резолуцију која највише одговара брзини вашег интернета, величини екрана и кућном буџету.

У табели можете видети објашњење за сваку резолуцију:

Резолуција

Опис

240p

Најслабији квалитет. Погодна за мобилне уређаје са малим екранима.

360p

Слаб квалитет. Погодна за мобилне уређаје са малим екранима.

480p

Стандардна резолуција. Погодна за таблете, рачунаре и телевизоре са екранима стандардне резолуције.

720p

Висока резолуција (HD). Погодан за екране рачунара који имају резолуцију барем 1024 x 768 или HDTV који имају резолуцију барем 1280 x 720.

Зашто променити резолуцију? Ако вам је интернет веза слаба или вам снимак често застаје или се замрзне, боље је користити мању резолуцију. Резолуцију можете повећати у зависности од тога како се на вашем рачунару или уређају снимак најбоље репродукује. Мању резолуцију можете изабрати ако желите уштедети новац или смањити потрошњу интернета.

Ово је иконица за титлове. Кликните на њу ако желите да укључите или искључите приказивање титлова.

Напомена: Титлови нису доступни за све видео-садржаје.