Пређи на садржај

Свештеник добија одговоре на своја питања

Свештеник добија одговоре на своја питања

 Док је Елисо, која је Јеховин сведок, водила библијски курс са једном женом у њеној кући, дошли су јој неочекивани гости. На вратима су били свештеник и његова супруга. Елисо је још раније чула да су они недавно изгубили сина јединца.

 Када им је Елисо изразила искрено саучешће због губитка сина, свештеник и његова супруга су горко заплакали. Свештеник је љутито рекао: „Не могу да разумем зашто је Бог дозволио овакво искушење! Како је могао да ми узме сина јединца? Служим Богу већ 28 година, урадио сам пуно добрих ствари, а он ми овако враћа! Зашто ми је Бог убио сина?“

 Елисо је објаснила овом пару да Бог није узео њиховог сина. Такође је резоновала с њима о откупнини, ускрсењу и о томе зашто Бог допушта да се лоше ствари догађају. И свештеник и његова жена су рекли Елисо да им је управо дала одговоре за које су се молили.

 Следеће седмице њих двоје су поново дошли и придружили се библијском курсу који је Елисо водила са заинтересованом женом. Елисо и та жена су проучавале поглавље „Да ли ћемо поново видети оне који су умрли?“ у књизи Шта Библија заиста научава? Овај пар се радо прикључио разматрању те теме.

 Касније су обоје присуствовали посебном конгресу Јеховиних сведока у Тбилисију у Грузији. Тамо их је дирнула очигледна љубав и јединство међу присутнима, а то је управо оно што су дуго покушавали да створе међу члановима своје цркве, али без успеха.