Пређи на садржај

Да ли морам да постанем Јеховин сведок ако проучавам Библију с њима?

Да ли морам да постанем Јеховин сведок ако проучавам Библију с њима?

 Не, нисте обавезни ни на шта. Милиони с нама проучавају Библију, али не постају Јеховини сведоци. a Сврха проучавања је упознати библијска учења. Шта ће неко одлучити да уради са знањем које је стекао зависи само од њега. Свесни смо тога да је вера лична ствар (Исус Навин 24:15).

Да ли могу да користим своју Библију током курса?

 Да. Ми радо користимо савремени библијски превод Нови свет и бесплатно ћемо вам обезбедити примерак, ако то желите. Па ипак, немамо ништа против ни да користите превод Библије који већ имате. Поруку наде и спасења можете сазнати готово из сваког превода Библије.

Зашто проучавате с људима који не желе да постану Јеховини сведоци?

  •   Наш главни мотив је љубав према Јехови Богу. Он жели да хришћани говоре другима о ономе што су научили (Матеј 22:37, 38; 28:19, 20). Сматрамо да не постоји већа част од тога да смо „Божји сарадници“ тиме што помажемо другима да сазнају шта стоји у његовој Речи (1. Коринћанима 3:6-9).

  •   Љубав према ближњима нас такође мотивише да то чинимо (Матеј 22:39). Проналазимо задовољство у томе да разговарамо с другима о предивним стварима које смо научили (Дела апостолска 20:35).

a Примера ради, током 2023. сваког месеца водили смо 7 281 212 библијских курсева, од којих неке и с више особа истовремено. Па ипак, само 269 517 особа се крстило и постале су Јеховини сведоци током те године.