Vrati se na sadržaj

13. JANUAR 2015.
Hrvatska

Jehovini svedoci na poznatom međunarodnom sajmu knjiga u Hrvatskoj

Jehovini svedoci na poznatom međunarodnom sajmu knjiga u Hrvatskoj

ZAGREB, Hrvatska. Jehovini svedoci su prvi put bili izlagači na poznatom Međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber, održanom od 11. do 16. novembra 2014. Ovaj sajam se smatra renomiranom izložbom u Hrvatskoj i na njega svake godine dolaze stotine izlagača iz sveta izdavaštva i obrazovanja. Ove godine ga je posetilo rekordnih 130000 osoba.

Predsednik Republike Hrvatske dr Ivo Josipović posetio je štand Jehovinih svedoka i uzeo literaturu

Štand Jehovinih svedoka posetio je i dr Ivo Josipović, predsednik Republike Hrvatske. On je pozdravio Svedoke koji su volontirali na štandu i uzeo literaturu koja govori o nauci i Svetom pismu: Poreklo života – pet pitanja koja zaslužuju odgovor, Da li je život nastao stvaranjem? i Život – kako je nastao? Evolucijom ili stvaranjem?

U „dečjem kutku“ mogli su se gledati crtani filmovi sa sajta jw.org i uzeti publikacije namenjene mladima i roditeljima

Na štandu Svedoka veliko zanimanje je izazvao „dečji kutak“. Tu su posetioci mogli gledati crtane filmove sa zvaničnog veb-sajta Jehovinih svedoka, jw.org, koji su osmišljeni da deci približe pouke iz Svetog pisma. Posetioci su rado uzimali dva toma knjige Mladi pitaju – praktični odgovori na njihova pitanja, koje sadrže praktične savete za mlade i roditelje.

Josip Liović, portparol Jehovinih svedoka u Hrvatskoj, rekao je: „Oduševljeni smo izvrsnim odazivom na Interliberu. Naš izložbeni prostor obišlo je više posetilaca nego što smo očekivali. Ljudi su kućama poneli preko 7500 primeraka naše literature. Radujemo se što ćemo i sledeće godine doći na Interliber.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Hrvatska: Josip Liović, tel.: +385 91 5336 511