Vrati se na sadržaj

Nova podružnica u Kamerunu sastoji se od jedne zgrade s kancelarijama i četiri stambene zgrade

13. FEBRUAR 2020.
KAMERUN

Završena nova podružnica u Kamerunu

Završena nova podružnica u Kamerunu

U ponedeljak, 20. januara 2020, betelska porodica u Kamerunu preselila se u nove objekte u Logbesu, na jugoistočnoj strani grada Duale. Trenutno ovde živi i radi 59 braće i sestara koji su punovremene sluge. S njima sarađuju i spoljni saradnici kojih ukupno ima 71.

Braća i sestre istovaruju nameštaj za novu podružnicu

Objekti bivše podružnice su se nalazili u Bonaberiju, u zapadnom kraju Duale. Ti objekti su poslednji put renovirani 1993, nakon što je u Kamerunu ukinuta 23-godišnja zabrana naših aktivnosti. Od te godine je broj objavitelja u ovoj zemlji porastao sa 19268 na preko 52000, a tako je porastao i broj jezika na koje se prevodi biblijska literatura. Ona se trenutno prevodi na 29 jezika. Zbog sveg tog porasta braća su morala da pronađu način da prošire objekte podružnice u ovoj zemlji. a

Nova kancelarija Knjigovodstva

Ova podružnica će imati i centar za posetioce koji će prema planovima biti otvoren za javnost krajem 2020. godine. U njemu će biti postavljene izložbe na kojima će biti prikazano kakvi se poslovi obavljaju u ovoj podružnici, kao i istorija aktivnosti Svedoka u Kamerunu, Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu.

Znak na kojem je i na engleskom i na francuskom izražena dobrodošlica betelskim radnicima u njihov novi dom

Brat Stiven Atoh, član Odbora podružnice u Kamerunu, rekao je: „Kad smo se uselili u prelepe objekte naše nove podružnice činilo nam se da sanjamo. Želimo da radimo za Jehovu najbolje što umemo. On je uradio velike stvari za nas i naša srca se prelivaju zahvalnošću zbog toga“ (Psalam 145:7).

a Ova podružnica osim u Kamerunu nadgleda aktivnosti Jehovinih svedoka i u Ekvatorijalnoj Gvineji i Gabonu, pa tako sveukupan broj skupština koje nadgleda iznosi 667.