Vrati se na sadržaj

Novi objekti za kancelarije i smeštaj prevodilaca u Meksiku. Sleva nadesno, u smeru kazaljke na satu: istureno prevodilačko odeljenje za jezike cocil, zapotečki (Istmus) i otomi (Meskital)

31. AVGUST 2022.
MEKSIKO

U Srednjoj Americi čak 25 isturenih prevodilačkih odeljenja

U Srednjoj Americi čak 25 isturenih prevodilačkih odeljenja

U periodu od januara do jula 2022, s radom je počelo pet novih isturenih prevodilačkih odeljenja u Meksiku. Sada u Srednjoj Americi ima ukupno 25 takvih odeljenja. Prevodilački timovi za taraskanski jezik, kao i za jezike cocil, zapotečki (Istmus), otomi (Meskital) i čol sada će moći da žive na području gde mnogi ljudi govore jezikom na koji oni prevode. U narednim mesecima na području koje nadgleda podružnica u Srednjoj Americi otvoriće se još 8 isturenih prevodilačkih odeljenja, a u planu je još 34.

Mnogo znači kada prevodioci žive i rade na području gde se govori jezik na koji prevode. Sestra Marsela Ernandez, prevodilac na jezik cocil koja je nekoliko godina radila u podružnici, kaže: „Dok sam živela i radila u podružnici, primetila sam da sam se izražavala na komplikovan način. Međutim, sada kad u skupštini i službi svakodnevno slušam braću kojima je cocil maternji jezik, moj prevod je mnogo prirodniji.“

Jednostavni objekti koji su izgrađeni za isturena prevodilačka odeljenja svojom čistoćom i urednošću ostavljaju snažan utisak na ljude u okolini. Nije ništa neobično da se neko zaustavi i divi ovim zgradama, pa čak i da ih slika. Jedna žena koja ima prodavnicu preko puta jednog isturenog prevodilačkog odeljenja bila je toliko oduševljena kada je čula šta se radi u tom objektu da sada redovno mete trotoar i čisti radnju. Ona kaže: „Nalazim se preko puta zgrade koja je posvećena Bogu.“

Očigledno je da Jehova blagosilja ono što se radi u isturenim prevodilačkim odeljenjima. Zahvalni smo mu što imamo njegovu podršku u prevodilačkom radu (Psalam 127:1).