Пређи на садржај

Пређи на садржај

КАКО ЋЕ ПРОБЛЕМ БИТИ РЕШЕН

Под Божјим Краљевством „посвуда ће владати мир“

Под Божјим Краљевством „посвуда ће владати мир“

Ускоро ће давно обећано Божје Краљевство целом свету донети мир и слогу. „Посвуда ће владати мир“, као што је обећано у Псалму 72:7. Али када ће Краљевство преузети власт? Како ће то учинити? Какву ће добробит оно донети вама?

КАДА ЋЕ ДОЋИ БОЖЈЕ КРАЉЕВСТВО?

Библија је прорекла низ упечатљивих догађаја који ће најавити долазак Божјег Краљевства. То су ратови између држава, глад, болести, чести земљотреси и пораст безакоња. Сви они заједно сачињавају знак о ком је Исус говорио (Матеј 24:3, 7, 12; Лука 21:11; Откривење 6:2-8).

Једно друго пророчанство наводи: „У последњим данима настаће нарочито тешка времена. Јер људи ће бити себични, похлепни за новцем [...] непослушни родитељима, незахвални, неверни, безосећајни према другима, неспремни за било какав договор, клеветници, без самосавладавања, окрутни, без љубави према доброти [...] поносни. Волеће задовољства, а не Бога“ (2. Тимотеју 3:1-4). Таквих људи је одувек било, али данас се може рећи да је већина таква.

Та пророчанства су почела да се испуњавају 1914. Историчари, државници и писци говоре о промени коју је свет доживео те године. На пример, дански историчар Петер Мунк је написао: „Избијање рата 1914. велика је прекретница у историји човечанства. Из раздобља напретка [...] прешли смо у доба несреће, страха и мржње, доба у ком свуда влада несигурност.“

С друге стране, каже се да после кише долази сунце. Можемо позитивно гледати на будућност јер сва та дешавања показују да ће Божје Краљевство ускоро преузети власт над земљом. Осим тога, Исус је прорекао да ће се и нешто позитивно догађати током времена краја: „Ова добра вест о Краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима и тада ће доћи крај“ (Матеј 24:14).

Та добра вест је главна тема о којој говоре Јеховини сведоци. Штавише, њихов главни часопис носи наслов Стражарска кула – гласник Јеховиног Краљевства. Он говори о предивним стварима које ће Божје Краљевство учинити за човечанство и планету.

КАКО ЋЕ БОЖЈЕ КРАЉЕВСТВО ПРЕУЗЕТИ ВЛАСТ?

Одговор укључује ове четири важне чињенице:

  1. Краљевство неће спроводити своју власт преко политичких вођа садашњег света.

  2. Светске политичке вође ће у покушају да сачувају власт одбацити Божје Краљевство, што ће бити потпуно неразуман потез (Псалми 2:2-9).

  3. Божје Краљевство ће уништити политичке системе који буду и даље желели да владају човечанством (Данило 2:44; Откривење 19:17-21). Тај коначни сукоб назива се Армагедон (Откривење 16:14, 16).

  4. Сви који се буду подложили Божјем Краљевству преживеће Армагедон и моћи ће да живе у новом свету, где ће владати мир. Библија их назива великим мноштвом и вероватно ће их бити на милионе (Откривење 7:9, 10, 13, 14).

КАКВУ ЋЕ ДОБРОБИТ КРАЉЕВСТВО ДОНЕТИ ВАМА?

Да бисте могли да живите под Божјим Краљевством, неопходна вам је једна посебна врста образовања. О томе је у молитви Богу Исус рекао: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог правог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3).

Кад људи упознају Бога Јехову, то им користи на много начина. Размотримо само два. Као прво, оно им помаже да развију јаку веру у Бога. Због те вере, која се темељи на доказима, сигурни су да ће Божје Краљевство ускоро завладати (Јеврејима 11:1). Као друго, све више воле Бога и ближње. Љубав према Богу их наводи да му од свег срца буду послушни. Љубав према другим људима их подстиче да примене Исусове речи, познате као Златно правило. Оно гласи: „Како желите да људи чине вама, тако чините и ви њима“ (Лука 6:31).

Попут оца који воли своју децу, наш Створитељ нам жели најбоље. Он жели да уживамо у ономе за шта Библија каже да је „прави живот“ (1. Тимотеју 6:19). Ово што данас имамо није „прави живот“. За милионе, живот није ништа више од пуке борбе за преживљавање. Да бисте стекли слику о томе како ће тај „прави живот“ изгледати, погледајте неке од предивних ствари које ће Божје Краљевство учинити за људе.

Под Божјим Краљевством, људи ће бити безбедни и имаће обиље хране

^ Свето писмо можете читати онлајн на веб-сајту www.dan124.com.