Пређи на садржај

Велика Британија: фото-галерија бр. 9 (септембар 2019 – фебруар 2020)

Велика Британија: фото-галерија бр. 9 (септембар 2019 – фебруар 2020)

 У овој фото-галерији приказано је како су текли завршни радови на објектима нове подружнице Јеховиних сведока у Великој Британији у периоду од септембра 2019. до фебруара 2020. Бетелска породица је већ почела да користи ове објекте.

  1. Северна производна хала (видео-продукција)

  2. Јужна производна хала (одржавање и услуге)

  3. Зграда с канцеларијама

  4. Стамбена зграда A

  5. Стамбена зграда B

  6. Стамбена зграда C

  7. Стамбена зграда D

  8. Стамбена зграда E

  9. Стамбена зграда F

10. септембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Припрема земљишта за сејање траве. У позадини се виде стамбене зграде A и B.

19. септембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Поглед на језеро иза зграде с канцеларијама. Као и остала језера у оквиру бетелског комплекса, и оно је део еколошки прихватљивог дренажног система. Овај систем побољшава квалитет воде, смањује ризик од поплава и уопште узев доприноси здравијој животној средини и за људе и за животиње.

19. септембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Један брачни пар поставља преграде у канцеларијама.

14. октобар 2019. – Стамбена зграда A

Сестра помоћу ласерске либеле поставља ознаку на вратима фризерског салона.

28. октобар 2019. – Комплекс подружнице

Брат уз помоћ либеле поставља знак. Будући да се комплекс подружнице простире на око 34 хектара, овакви путокази дуж стаза биће од велике помоћи како станарима, тако и њиховим гостима.

4. новембар 2019. – Северна производна хала

Члан ватрогасно-спасилачке службе проверава притисак воде у једном хидранту.

14. новембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Члан Одбора за пројектовање и градњу води јутарњи програм. Том приликом је уједно и тестиран нови аудио-видео систем у подружници. Програм је пратила и бетелска породица у Лондону.

19. новембар 2019. – Северна производна хала

Електричар поставља семафор на улазу у део комплекса који има ограничен приступ.

19. новембар 2019. – Градилиште

Сестре одвајају бакарне жице за рециклирање.

25. новембар 2019. – Градилиште

Водич објашњава посетиоцима шта све комплекс обухвата. Током изградње, преко 95 000 људи је посетило градилиште.

5. децембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Један од чланова Одбора британске подружнице обраћа се тиму за градњу током њиховог последњег месечног састанка пре него што бетелска одељења преузму бригу о објектима подружнице. На овом пројекту је радило преко 11 000 добровољаца.

10. децембар 2019. – Северна производна хала

Регионални тим за видео-пројекте, заједно са члановима Одељења за аудио и видео пренос пролазе обуку како да користе носаче за камере. Преко обуће носе плаве заштитне навлаке да не би оштетили под.

30. децембар 2019. – Зграда с канцеларијама

Радници великим четкама попуњавају песком фугне на стази која води до зграде с канцеларијама.

16. јануар 2020. – Јужна производна хала

Аутомеханичар у новој гаражи поправља комби за превоз путника. Пошто су сада сви објекти подружнице на једној локацији, бетелској породици више није потребан превоз до радног места. Сувишна возила сада могу да се продају. У позадини се види возило које користи тим за одржавање бетелског поседа.

29. јануар 2020. – Стамбена зграда D

Браћа истоварују кутије са стварима. Током јануара и фебруара, 27 добровољаца је помагало бетелским радницима да се преселе на нову локацију. Од почетка марта цела бетелска породица живи и ради на новој локацији.

6. фебруар 2020. – Зграда с канцеларијама

Особље кухиње припрема салату за бетелску породицу.

7. фебруар 2020. – Смештајне јединице

Током изградње подружнице, радници су живели у мањим кућама близу градилишта. Након што је градња завршена, све куће су продате. Оне су биле део пројекта чији је циљ био смањење загађења угљен-диоксидом. Тај пројекат је добио признање за иновацију у складу са водећим светским протоколом за оцену одрживе градње (BREEAM). У позадини се виде нове стамбене зграде.

14. фебруар 2020. – Зграда с канцеларијама

Чланови Преводилачког одељења опремају глуву собу која ће се користити за снимања. Тимске канцеларије у Преводилачком одељењу имају опрему за снимање, тако да ће се у студију обављати само део посла. У студију ће се, између осталог, снимати издања на ирском и шкотском гелском.

24. фебруар 2020. – Зграда с канцеларијама

Брат из Одељења за пројектовање и градњу путем видео-везе разговара са браћом задуженом за изградњу и одржавање наших дворана на југоистоку Велике Британије. У позадини се виде још неки чланови тог одељења који разговарају о грејању и вентилацији у новим и реновираним дворанама.

25. фебруар 2020. – Зграда с канцеларијама

Нови спољни сарадници чекају састанак који је организован за њих и на ком ће сазнати с којим одељењем ће сарађивати. Откако је нова британска подружница почела с радом, преко 500 спољних сарадника је помагало члановима бетелске породице у обављању разних послова. У позадини се виде два брата која тестирају мониторе који ће се користити током обиласка подружнице.